Kuli Gomen Who Refuse Covid19 Vaccine Mesti Denda

Our new kickass Health Minister, KJ (Khairy Jamaluddin) says that they (MOH, Ministry Of Health) is proposing to JPA (Jabatan Perkhidmatan Awam, Public Service Department) to impose penalties to civil servants (kuli gomen) who denies the vaccine intake without any valid medical reasons. This, i think is an act on those antivaxxers. Target, locked.

Abang KJ yang sado.

Among the necessary frontliners are teachers. Yes, cikgu, sir, ustaz, ustazah, guru, sensei. Maybe even guru memandu and cikgu kelas memasak also. Who knows, we might starts things back to the way it used to be, before this pandemic hits.

This is after report showing that more than 2500 teachers refuses to take the vaccine. This is reports from Minister Of Education, thus this (as in Sept 11th) shows that there are still not more than 5% of teachers are not even on their first jab of the good delicious covid19 vaccine.

Kids, i know everyone eager to go back to school, but we cant, not yet anyway. Not until these ‘antivaxxers’ gets the necessary knowledge on how to protect themselves thus protecting the pupils.

Since announcing that we are treating CoViD-19 as endemic, plans have been on roll to take these measures. This includes adding more PPV to let everyone gets the taste of our good-old vaccine. Even non-Malaysians are eligible for the vaccines. Kids from 12 years old are on the list to get them juice and it had started since Sept 16th.

Alah habis lah sambung PdPR lagi lah kita ni. Semoga kita semua tabah menghadapi masa-masa susah ini bersama-sama. Konon kan, KITA JAGA KITA.

source: https://www.astroawani.com/
bah. #corona #covid #vaksin #vaccine #malaysia

Covid, Vaksin dan Teori Ayam

Vaksin untuk HIV tidak ada, tiba tiba vaksin untuk covid 19 dah ada? Nampak sangat vaksin ini sebenarnya ciptaan yahudi untuk tujuan bisnes, mereka cipta penyakit dan mereka juga yang cipta vaksin untuk cegah penyakit, macam virus dalam computer, mereka yang cipta virus dan mereka jugak yang cipta anti virus. Apa komen abang mayat.

Random photo taken from the google image cache

Jawapan:

Dapat gambar ni dalam komen post sebelum ini, jawapan abang..,
HIV tidak berjangkit melalui sentuhan, orang berzina baru boleh terjangkit.., atau pindahan darah, jadi virus ini boleh di kawal, untuk makluman, selain HIV, virus Denggi pun belum ada vaksin yang mana virus terjangkit melalui gigitan nyamuk. Tapi nyamuk ni senang di bunuh maka kes Denggi tidak tinggi dan terkawal.

Tapi tiba tiba ada virus yang berjangkit melalui udara, seluruh dunia terkena, dua juta orang dah mati, masjid dan rumah ibadat di tutup, kelab malam, dan panggung wayang juga di tutup. Malahan ada Jemaah Tabligh terkandas lapan bulan di india kerana virus ini.
Maka orang islam pun pakat pakat berdoa, buat solat hajat, minta pertolongan pada Allah,dan tak sampai setahun, vaksin ditemui oleh pakar perubatan.

Tidak kah korang mahu bersyukur? Bila doa korang dimakbulkan secara berjemaah?

Siapa yang bersukur Allah akan tambah nikmat. Siapa kufur azab Allah amat pedih!

Geng kospirasi yakin dunia ni dikawal oleh yahudi serta freemason, padahal tiada yang berkuasa melainkan Allah, siapa yakin yahudi ada kuasa ke atasnya maka dia sedang syirik!

Rujuk al quran, mereka meracang, tapi Allah merancang dan Allah sebaik baik perancang!

Jika betul yahudi yang cipta penyakit dan cipta vaksin untuk tujuan bisnes, kenapa negara kapir yang banyak kena virus zika? Kenapa mereka yang banyak kena HIV? Dan kenapa sampai sekarang mereka tak jual vaksin denggi dan zika dan HIV? Tentu kaya jika ada vaksin tu, sebab denggi ni dah wujud sejak tahun 1779 dan zika pula dah ada sejak tahun 1947, sekarang dah nak masuk 2021 kenapa yahudi tak jual vaksin denggi dan zika jika betul mereka handal?”

Sebab mereka tak handal pun, Allah yang cipta penyakit dan Allah juga yang bagi ilham pada manusia untuk jumpa penawar, yahudi tak berkuasa, Allah yang berkuasa, yahudi merangcang, Allah juga merancang, dan Allah sebaik baik perancang! Apa korang ingat vaksin untuk denggi dan zika ni simple macam anti virus dalam computer yang susun nombor guna binary kod bagai?

Ciptaan Allah ni Maha Hebat sehingga Allah berfrman: berkumpul semua manusia nak buat seekor lalat pun tak mampu, apatah lagi nak buat kuman? jadi pleaselah berhenti buang masa tuduh yahudi hebat sangat control dunia, lebih baik luangkan masa untuk kaji kebesaran Allah, dan ambil manafaat dari ciptaanya untuk selamatkan manusia dan selamatkan iman kita.

Bab vaksin ditemui, bersukurlah, doa kita dah makbul, dan Bila vaksin tu dengan izin Allah mampu buat perisai dalam dunia macam vaksin sebelum ini, sujud syukur lah kita sebab insyaAllah kita boleh kembali solat rapat, dan kembali boleh pergi haji tahun ini, amin…

Akhir kata: Siapa yang bersukur Allah akan tambah nikmat. Siapa kufur azab Allah amat pedih!

Ps: kesian tengok orang tua main internet bila dapat layan youtube dan facebook tapi berlagak macam sudah tahu semua benda padahal semua orang boleh share konten di youtube serta facebook, maka janganlah mudah tertipu, kajilah dengan rujuk pakar, jika malas nak kaji, cukuplah layan FB page keretamayat.
Woha!

salinan dari facebook Keretamayat (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=252090579606355&id=100044162452807)