Covid Selftest Kit Semurah RM7?

Bah. Syukur.

Teda sudah alasan xmau cek kalau2 kamurang tu ada covid ya? Ada sudah ura-ura mengatakan harganya walaupun harga siling adalah RM19.90 (sebab harga borong dia RM16) akan ada yang lagi murah. Kenapa murah? Bah, macam biasalah borong dari China, mesti murah punya.

Ada sana tulis RM6.90 kan

Sudah rasmi gaes, KPDNHEP (kementerian pengguna la pendek kata) melancarkan ni produk di KK Supermart di KLIA2 oleh itu Minister of Domestic Trade and Consumer Affairs, Alexander Nanta Linggi. Ini barang beli dari Hangzhou AllTest Biotech Corporation jenama dia All Test. Ndaktau kenapa bayar RM6.90 sebab fesbuk nya bilang harga nya RM6.60. Macam biasa la ada sikit2 cukai bikin untung.

Beberapa variasi ni ujian Alltest

Yang harga RM7 (lebeykurang) tu datang dalam kotak kertas, plastik biohazard sama tu corong2 indah dia tu semua. Yang mahal sikit punya (harga RM20) dalam tu kotak plastik yang ada cantik sikit susunan dia. Menteri Alexander juga bilang banyak sudah lantikan untuk kedai-kedai termasuk stesyen minyak yang kena approved untuk jual ni barang murah. Termasuk juga supermarket, jadi sambil2 beli-belah bole laitu stok tu selftest kit di rumah untuk yang rajin mau berjalan lintas daerah nanti. Ini semua sekongkol lah waktu tu Deputy Minister of Domestic Trade and Consumers Affairs, Rosol Wahid kasitau bilang dia mau kos untuk selftest kit turun dari RM15.

Bah, jangan jadi syaitan dengan beli banyak2 pastu jual mahal ah. Perangai tu simpan2 untuk anakcucu ko nanti lah. Kasi can kita rakyat marhaen untuk beli yg murah dan bagus ni.

#covidtest #antigenrapidoral #covidrapidtest #malaysiamaju

Kuli Gomen Who Refuse Covid19 Vaccine Mesti Denda

Our new kickass Health Minister, KJ (Khairy Jamaluddin) says that they (MOH, Ministry Of Health) is proposing to JPA (Jabatan Perkhidmatan Awam, Public Service Department) to impose penalties to civil servants (kuli gomen) who denies the vaccine intake without any valid medical reasons. This, i think is an act on those antivaxxers. Target, locked.

Abang KJ yang sado.

Among the necessary frontliners are teachers. Yes, cikgu, sir, ustaz, ustazah, guru, sensei. Maybe even guru memandu and cikgu kelas memasak also. Who knows, we might starts things back to the way it used to be, before this pandemic hits.

This is after report showing that more than 2500 teachers refuses to take the vaccine. This is reports from Minister Of Education, thus this (as in Sept 11th) shows that there are still not more than 5% of teachers are not even on their first jab of the good delicious covid19 vaccine.

Kids, i know everyone eager to go back to school, but we cant, not yet anyway. Not until these ‘antivaxxers’ gets the necessary knowledge on how to protect themselves thus protecting the pupils.

Since announcing that we are treating CoViD-19 as endemic, plans have been on roll to take these measures. This includes adding more PPV to let everyone gets the taste of our good-old vaccine. Even non-Malaysians are eligible for the vaccines. Kids from 12 years old are on the list to get them juice and it had started since Sept 16th.

Alah habis lah sambung PdPR lagi lah kita ni. Semoga kita semua tabah menghadapi masa-masa susah ini bersama-sama. Konon kan, KITA JAGA KITA.

source: https://www.astroawani.com/
bah. #corona #covid #vaksin #vaccine #malaysia

Dota’s Anime

Dota Now Has Its Own Anime Series: Coming To Netflix This March

Over the years, the popular multiplayer online battle arena Dota 2 by Valve has been making histories in so many ways. From having millions of players throughout the world to tournaments that offer millions of dollars of cash prize pool, the game now even has its own anime.


Called Dota: Dragon’s Blood, the new series will be making its way to Netflix in Malaysia on 25 March 2021. Here is the synopsis of the series, as provided by the streaming service:

Dragon’s Blood


The sweeping fantasy series tells the story of Davion, a renowned Dragon Knight devoted to wiping the scourge from the face of the world. Following encounters with a powerful, ancient eldwurm as well as the noble Princess Mirana on a secret mission of her own, Davion becomes embroiled in events much larger than he could have ever imagined.


The new series is under the responsibility of Ashley Edward Miller as its showrunner and has previously co-written the screenplay for Thor as well as X-Men: First Class. In terms of the animation, it is being done by the well-known South Korean outfit, Studio Mir which is well-known for its work on The Legend of Korra and Voltron: Legendary Defender.

In fact, Ryu Ki Hyun who actually worked on both series will be involved in Dota: Dragon’s Blood too as its Co-Executive Producer. Netflix stated that the series will have eight episodes in total, so do look out for them on the service this coming March.

(Source: Netflix.)

Covid, Vaksin dan Teori Ayam

Vaksin untuk HIV tidak ada, tiba tiba vaksin untuk covid 19 dah ada? Nampak sangat vaksin ini sebenarnya ciptaan yahudi untuk tujuan bisnes, mereka cipta penyakit dan mereka juga yang cipta vaksin untuk cegah penyakit, macam virus dalam computer, mereka yang cipta virus dan mereka jugak yang cipta anti virus. Apa komen abang mayat.

Random photo taken from the google image cache

Jawapan:

Dapat gambar ni dalam komen post sebelum ini, jawapan abang..,
HIV tidak berjangkit melalui sentuhan, orang berzina baru boleh terjangkit.., atau pindahan darah, jadi virus ini boleh di kawal, untuk makluman, selain HIV, virus Denggi pun belum ada vaksin yang mana virus terjangkit melalui gigitan nyamuk. Tapi nyamuk ni senang di bunuh maka kes Denggi tidak tinggi dan terkawal.

Tapi tiba tiba ada virus yang berjangkit melalui udara, seluruh dunia terkena, dua juta orang dah mati, masjid dan rumah ibadat di tutup, kelab malam, dan panggung wayang juga di tutup. Malahan ada Jemaah Tabligh terkandas lapan bulan di india kerana virus ini.
Maka orang islam pun pakat pakat berdoa, buat solat hajat, minta pertolongan pada Allah,dan tak sampai setahun, vaksin ditemui oleh pakar perubatan.

Tidak kah korang mahu bersyukur? Bila doa korang dimakbulkan secara berjemaah?

Siapa yang bersukur Allah akan tambah nikmat. Siapa kufur azab Allah amat pedih!

Geng kospirasi yakin dunia ni dikawal oleh yahudi serta freemason, padahal tiada yang berkuasa melainkan Allah, siapa yakin yahudi ada kuasa ke atasnya maka dia sedang syirik!

Rujuk al quran, mereka meracang, tapi Allah merancang dan Allah sebaik baik perancang!

Jika betul yahudi yang cipta penyakit dan cipta vaksin untuk tujuan bisnes, kenapa negara kapir yang banyak kena virus zika? Kenapa mereka yang banyak kena HIV? Dan kenapa sampai sekarang mereka tak jual vaksin denggi dan zika dan HIV? Tentu kaya jika ada vaksin tu, sebab denggi ni dah wujud sejak tahun 1779 dan zika pula dah ada sejak tahun 1947, sekarang dah nak masuk 2021 kenapa yahudi tak jual vaksin denggi dan zika jika betul mereka handal?”

Sebab mereka tak handal pun, Allah yang cipta penyakit dan Allah juga yang bagi ilham pada manusia untuk jumpa penawar, yahudi tak berkuasa, Allah yang berkuasa, yahudi merangcang, Allah juga merancang, dan Allah sebaik baik perancang! Apa korang ingat vaksin untuk denggi dan zika ni simple macam anti virus dalam computer yang susun nombor guna binary kod bagai?

Ciptaan Allah ni Maha Hebat sehingga Allah berfrman: berkumpul semua manusia nak buat seekor lalat pun tak mampu, apatah lagi nak buat kuman? jadi pleaselah berhenti buang masa tuduh yahudi hebat sangat control dunia, lebih baik luangkan masa untuk kaji kebesaran Allah, dan ambil manafaat dari ciptaanya untuk selamatkan manusia dan selamatkan iman kita.

Bab vaksin ditemui, bersukurlah, doa kita dah makbul, dan Bila vaksin tu dengan izin Allah mampu buat perisai dalam dunia macam vaksin sebelum ini, sujud syukur lah kita sebab insyaAllah kita boleh kembali solat rapat, dan kembali boleh pergi haji tahun ini, amin…

Akhir kata: Siapa yang bersukur Allah akan tambah nikmat. Siapa kufur azab Allah amat pedih!

Ps: kesian tengok orang tua main internet bila dapat layan youtube dan facebook tapi berlagak macam sudah tahu semua benda padahal semua orang boleh share konten di youtube serta facebook, maka janganlah mudah tertipu, kajilah dengan rujuk pakar, jika malas nak kaji, cukuplah layan FB page keretamayat.
Woha!

salinan dari facebook Keretamayat (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=252090579606355&id=100044162452807)

Coronavirus and MCO

Long Hiatus
trump
Novel Coronavirus 2019 (Covid-19) starts a pandemic that hits us (globally) quite severe. Here in Malaysia, the case becomes ‘serious’ when it spreads and we the death toll starts on a young 35-years old lad from Johor. MCO was announced, the Movement Control Order was issue by the Prime Minister on the 18th of March, 2020.

This ‘new normal’ involves restricted movements, social distancing and a pretty large sum of money by the goverment to help the people to survive during this hard time.

As of this time today (1539 on 2020-04-28) the deaths worldwide (reported) is 211,663 from total of 3,066,417 reported cases. 3 million cases, because of bats. Yep, batman is to be blamed ^^,

Okay, back to being busy with life.. boom, boom, ciao~